Mikael nyttjar tekniken för att wow:a sina kunder

Mikael Lundgren, Skråmträskmodellen.

Genom beteendeanalysen inom OBM (Organisational Behaviour Management) skapar vi förståelse för vad som krävs för att få en beteendeförändring. På så sätt kan vi tillsammans skapa en arbetsplats där vi laddar varandras batterier dagligen. Jag har även ett litet sidoerbjudande med AAR (After Action Review) där jag hjälper mina kunder att reda ut röran för att hålla deras organisation lärande.

 Hur använder du myflow? 

Jag använder plattformen för att lägga upp Minutes, Nanos och Talks. Gör landningssida till kunderna och använder så klart CRM och offerterna.

 Vad är det bästa med myflow för dig? 

Det sparar tid samtidigt som det ger en wow-faktor för kunden när landningssidan (som oftast är första steget) kommer till dem. Jag får en proffsig kostym till mitt erbjudande. Dessutom vill jag lyfta myflows Mastery-utbildningar, magiska!

 Vilken funktion använder du mest? 

Landningssidan är mitt första steg med kunden.

Ditt bästa tips/hack till andra som använder myflow? 

Mitt bästa tips är att använda plattformen. Och nyttja supporten, grymt snabb och proffsig!

Varför valde du att bli en Founding member? 

Det kändes helt naturligt. Jag tror på plattformen på samma sätt som myflow-gänget tror på mig.

 Vilket helhetsbetyg skulle du ge myflow, 1-5? 

🌟 🌟 🌟 🌟  
4,8, jävligt bra med utrymme för perfektion.

Fler inlägg